URS traži povlaćenje izmena ZOR

Opoziciona stranka Ujedinjeni regioni Srbije (URS) zatražila je od Vlade Srbije da povuče iz skupštinske procedure predloge zakona o privatizaciji i stečaju.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 14.01.2014.

14:24

Default images

URS traži i povlačenje pripremljenog nacrta izmena i dopuna Zakona o radu.

URS je u saopštenju ocenio da je apsolutno neprihvatljivo da taj predlog izmena Zakona o radu uđe u skupštinsku proceduru bez prethodno uspostavljenog socijalnog dijaloga.

"Nametnuta rešenja koja raspaljuju sukobe u osiromašenom društvu izmučenom tranzicijom, poslednje su što je Srbiji sada potrebno", navela je ta stranka.

Dodaje se da je URS i ranije upozravao da se predloženim izmenama Zakona o stečaju legalizuje stečajna mafija i daje ogromna moć jednoj interesnoj grupi ljudi.

Prema oceni te opzicione stranke, predloženim izmenama Zakona o privatizaciji blokira se proces privatizacije.

"Odredbe tog predloga neprimenjljive su u praksi, a proces privatizacije svodi se na puko otpuštanje radnika i guranje firmi u stečaj", navodi se u saopštenju URS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: