Ljiljana Kovačević na čelu Poreske

Vlada Srbije je na mesto direktora Poreske uprave Srbije privremeno postavila Ljiljanu Kovačević, dosadašnjeg pomoćnika direktora te službe.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 14.01.2014.

13:14

Default images

U saopštenju Kancelarije Vlade za saradnju s medijima se dodaje i da je za zamenika direktora Poreske uprave imenovan Miodrag Pavićević.

Odlukom Vlade danas je razrešen dužnosti direktor Poreske uprave Dragutin Radosavljević koji je tu dužnost obavljao od novembra 2008. godine do avgusta 2012. godine. On se žalio na odluku Vlade o razrešenju sa te dužnosti, navodeći da je izabran na konkursu na mandat od pet godina.

Do imenovanja Ivana Simiča za vršioca dužnosti direktora Poreske uprave, u februaru 2013. godine, rad te službe koordinirala je Ljiljana Kovačević, koje je bila na čelu Centra za velike poreske obveznike.

Simič je 27. decembra prošle godine podneo ostavku na mesto vršioca dužnosti direktora Poreske uprave, a sa te dužnosti Vlada ga je razrešila 30. decembra.

Ljiljana Kovačević je od 1999. godine stalno zaposlena u Poreskoj upravi. Od 2001. godine je na rukovodećim pozicijama u Poreskoj upravi, a 2004. postavljena je za pomoćnika direktora Poreske uprave - direktor Centra za velike poreske obveznike (CVPO).

Tokom 2012. i 2013. obavljala je i poslove direktora Poreske uprave. Rad CVPO kojim rukovodi, MMF je ocenio kao primer najbolje medjunarodne prakse.

Miodrag Pavićević ima tridesetogodišnje radno iskustvo u Poreskoj upravi. Od 2002. do 2004. Pavićević je bio pomoćnik direktora Poreske uprave - direktor Centra za velike poreske obveznike.

Nakon toga je postavljen za pomoćnika direktora - direktor Regionalnog centra Beograd, a zatim i pomoćnik direktora Poreske uprave - direktor Sektora za poresko-pravne poslove i koordinaciju u Centrali Poreske uprave. Od 2010. godine je koordinator u Centru za velike poreske obveznike.

Vlada je danas donela i odluku o izradi Prostornog plana područja posebne namene Borsko-majdanpečkog rudarskog basena, kao i Prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora železničke pruge Stalać - Đunis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: