Mobilne bankarske usluge Telenora

Telenor će početi da pruža mobilne bankarske usluge na srpskom tržištu u drugoj polovini 2014, najavio je generalni direktor Telenora u Srbiji Uve Fredhajm.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.01.2014.

16:29

Default images

On je agenciji Beta kazao da će na početku ulaska te telekomunikackone kompanije u bankarsko poslovanje klijentima biti ponuđene osnovne bankarske usluge, a kasnije je u planu i odobravanje mikro kredita.

"Ambicija Telenora je da se u prvoj fazi klijentima ponudi bankovni račun koji će imati atraktivne kamate na dinarske depozite i da se iskoristi kao platforma za plaćanje računa i transakcije sa mobilnog telefona", kazao je Fredhajm.

On je dodao da je u toku izrada aplikacije koja će omogućiti da se te transakcije obave preko mobilnog telefona.

Fredhajm je podsetio da je Telenor u aprilu zakljucio ugovor o preuzimanju KBC banke u Srbiji i da je preuzimanje vlasništva nad bankom završeno krajem decembra 2013.

On je naglasio da je ulazak u bankarstvo već otvorio nova radna mesta u Telenoru u Srbiji.

"Postoji tim od 15 ljudi u Telenoru Srbija koji se bavi finansijskim servisima, a sa preuzimanjem vlasništva u banci dolazi i poslovanje sa klijentima tako da će na početku biti angažovano oko 100 ljudi", kazao je Fredhajm i precizirao da će između 60 i 70 njih biti u centrali, a od 30 do 40 u poslovnicama.

To će biti početak, kazao je generalni direktor Telenora u Srbiji, a dugoročno posmatrano broj zaposlenih će biti povećavan.

Fredhajm je kazao da zbog regulative u Srbiji neće biti moguće otvaranje bankovnih računa bez dolaska u poslovnice Telenora, a da će nakon toga većina usluga moći da se obavi preko mobilnog telefona.

On je kazao da Telenor već ima iskustva u bankarstvu u Aziji, a da ono što će raditi u Srbiji predstavlja punu bankarsku uslugu za klijente preko mobilnih usluga.

"To će biti test, radimo u Srbiji, a mnoge naše sestrinske kompanije u Evropi sa pažnjom posmatraju kakvi će biti rezultati", kazao je Fredhajm.

Telenor u Srbiji, koji posluje u okviru novreške telekomunikacione grupe, ima oko 3,2 miliona korisnika mobilne telefonije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: