Država gubi i zbog igara na sreću?

Udruženje priređivača igara na sreću Srbije optužilo je Poresku upravu da opstruira primenu Zakona o igrama na sreću i uvođenje igara na sreću preko interneta.

Srbija

Izvor: Beta

Subota, 04.01.2014.

16:46

Default images

Kako se navodi u saopštenju UPIS-a, to državu košta više stotina hijlada evra mesečno u izgubljenim poreskim prihodima.

Sektor za menjačke i devizne poslove i igre na sreću Poreske uprave različitim birokratskim opravdanjima pokušava se odloži punu primenu zakona donetog decembra 2011, a istovremeno ne preduzima ozbiljne za smanjenje nelegalnog tržišta, navodi se u saoštenju UPIS-a.

Kako se podseća, Zakon o igrama na sreću donet je po hitnom postupku i uz obrazloženje da je interes države da se ta oblast kvalitetnije uredi i omogući organizacija igara na sreću preko interneta.

"Od tada, osim svojevremenog pokušaja da se protivzakonito na tržište dovede i favorizuje strana kompanija, ništa nije učinjeno", piše u saopštenju.

UPIS je ocenio da je "zakulisanim birokratskim igrama formalno je ukinuta Uprava za igre na sreću, jedina koja je vršila kakvu - takvu kontrolu legalnosti rada", a sva ovlašćenja su preneta na Sektor za menjačke i devizne poslove i igre na sreću Poreske uprave.

UPIS je zatražio i ravnopravan tretman za privatnih priređivaca igara na sreću sa Državno lutrijom Srbije ističući da "aktivnosti oko budućeg poslovanja DLS ne treba da dodiruju privatni sektor".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: