"Staklara" se neće ugasiti

Srpska fabrika stakla (SFS), sa novim proizvodnim linijama, i Industrijska zona, predstavljaju zamajac razvoja i zapošljavanja u Paraćinu.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 04.01.2014.

12:03

Default images

Predsednik te opštine Saša Paunović ukazao da su u SFS u poslednje dve godine investirana velika sredstva, koja se mere milionima evra, što dugoročno znači stabilnost preduzeća, ali i zamajac razvoja opštine.

"SFS nije na spisku preduzeća za restrukturiranje, neće se ugasti", rekao je Paunović na konferenciji za medije i izrazio žaljenje što je ta firma morala otpustiti nekoliko stotina radnika.

Kada je reč o Industrijskoj zoni, zemljište je rasprodato i ove godine se očekuje intenzivnija izgradnja i zapošljavanje radnika ali i početak razgovora sa vlasnicima zemljišta oko Industrijske zone za njeno proširenje ako bude potrebe, dodao je Paunović.

On je istakao da će opština, koliko je to u njenoj nadležnosti, pomoći firmama u stečaju i u procesu privatizacije da se ubrza taj postupak, i tamo gde postoji zainteresovanost, a postoji, za neke objekte da se izdaju ili zakupe i zaposle ljudi. Godina 2013. za opstinu Parcaćin bila relativno uspešna, istakao je predsednik opštine.

"Godinu smo završili sa suficitom većim nekoliko miliona nego što je bilo planirano budžetom. Ta sredstva biće iskorištena ove godine za izgradnju kapitalnih objekata", rekao je Paunović.

On je ocenio da će ova godina biti teška za opštine i gradove, jer će se smanjenje sredstava odraziti na razvoj ali, dodao je, "mi u Paraćinu se nadamo da ćemo je izgurati bez većih problema".

"To što smo obećali građanima biće urađeno u nekim okvirnim rokovima koje smo dali", rekao je Paunović.

On je napomenuo da je opština vratila pre vremena četvrtinu duga i 40 miliona dinara duga Doma zdravlja koga je prošle godine preuzela zajedno sa Apotekom.

"Resavamo probleme građana, za nas je ovo brz napredaka, za građane možda nije. Oni bi hteli - normalno - brže, ali u ovom ekonomskim okolnostima je to nemoguće", rekao je Paunović.

On je izrazio nadu da će 2014. biti uspešna i očekivanje da će biti još boljih rezultata za opštinu Paraćin, pre svega na izgradnji komunalne infrastrukture i investicijama u privredi.

"Neće to dovesti do velike revolucije, ali hoće do jednog pozitivnog trenda, i ukoliko nastavimo kao do sada, a sve govori da hoćemo, znatno ćemo rešiti problem koji imamo i koji ima cela Srbija, a to je nezaposlenost", zaključio je Paunović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: