Sud: Grad na vodi i Planeta ako...

Privatizacija Luke "Beograd" ne podrazumeva i vlasništvo nad zemljištem, pa to preduzeće neće moći da gradi Beograd na vodi, piše današnja "Politika"

Srbija

Izvor: B92

Petak, 03.01.2014.

12:48

Default images

Kako list prenosi, prema odluci Ustavnog suda, ukoliko novi vlasnici žele da raspolažu i zemljištem, treba da promene i njegovu namenu i otkupe zemlju po tržišnim cenama. Tako su otlonjene višegodišnje dileme, nagađanja i prepucavanja.

Tako vlasnici privatizovanih preduzeća na zemljištu na kojem se nalaze preduzeća koja su kupili ne mogu da ih ruše i grade stanove, poslovne prostore ili tržne centre.

Dakle, ukoliko Luka Beograd namerava da gradi Grad na vodi pored Dunava treba da plati punu cenu zemljišta, jer u cenu od 40 miliona evra, koliko je plaćeno to preduzeće, nije ušlo oko 200 hektara priobalnog placa.

To će morati da uradi i Delta ako hoće na Autkomandi umesto fabrike podigne Planeta šoping mol.

Odluka Ustavnog suda odnosi se, navodi Politika, i na druga preduzeća, kao što su robne kuće "Beograd", "Zekstra", "Imlek", "Stankom", koja su podnela zahtev za konverziju zemljišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: