Telekom: Neće biti 13. plate

Telekom Srbija neće vršiti nikakve vanredne isplate zaposlenima, saopšteno je danas iz te kompanije.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.12.2013.

16:45

Default images

Kako se navodi, Telekom Srbija je imao u planu, u skladu sa poslovnim rezultatima i ostvarenim profitom, da isplati dodatnih 30 odsto mesečne zarade svakom zaposlenom.

Ipak, imajući u vidu tešku ekonomsku situaciju i jasne poruke predstavnika Vlade Srbije, koja je većinski akcionar Telekoma Srbija, neće biti vanrednih isplata.

Predsednik Sindikata Telekom Srbija Miroslav Joksimović je Tanjugu kazao da na današnoj sednici Nadzornog odbora te kompanije 13. plata nije bila tačka dnevnog reda.

Naime, pojedini portali preneli su da na toj sednici nije prošla odluka o tome da se isplati 13. plata, a da su se tome usprotivili sindikati te kompanije koji neće odustati od isplate bonusa.

Ministarstvo privrede preporučilo je juče rukovodstvima javnih preduzeća, javno komunalnih preduzeća, javnih fondova i agencija uvođenje mera maksimalne štednje i smanjivanja svih vidova rashoda koji nisu u funkciji izvršavanja redovnih registrovanih delatnosti i poslovnih aktivnosti.

"Pri izuzetno otežanim uslovima poslovanja u realnoj privredi, neprimerene su isplate 13. zarade za 2013. godinu i drugi izdaci za nagrade, poklone, troškove svečanosti i slično, povodom novogodišnjih i drugih praznika i sličnih manifestacija", navedeno je u dopisu koji je potpisao ministar privrede, Saša Radulović.

Javnim preduzećima koja ne posluju u tržišnim okolnostima i nemaju konkurenciju u poslovanju, Ministarstvo privrede preporučilo je da u pripremama i donošenju poslovnih planova za 2014. godinu maksimalno racionalizuju troškove marketinga i sponzorstava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: