Dačić: NIS nam donosi 10% budžeta

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić sastao se danas s predsednikom Upravnog odbora Gaspromnjefta Aleksandrom Djukovim.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.12.2013.

15:42

Default images

Naftna industrija Srbije (NIS) jedna je od najuspešnijih kompanija u Srbiji i regionu, koja u prihodima u republičkom budžetu učestvuje sa oko 10 odsto, rečeno je u razgovoru Dačića i Djukova.

U NIS je do sada uložena 1,5 milijarda evra i planirano je, kako je rečeno, da se investira još toliko, saopšteno je iz Vlade.

Premijer Dačić je posebno istakao da je NIS postao drugi izvoznik Srbije i za 10 meseci ove godine zabeležio je rast izvoza za 63 odsto u odnosu na prošlu godinu.

"Uplate NIS-a u budžet Srbije beleže stalni rast. U prošloj godini i prvih devet meseci ove godine NIS je, po osnovu različitih poreza, u budžet Srbije uplatio 182 milijarde dinara, što je oko 10 odsto prihoda u republičkom budžetu", rečeno je na sastanku.

Ocenjeno je da je NIS dodatno učvrstio pozicije na tržištu i u 2013. godini zabeležio rast od 15 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: