LDP: Da li će Bačević dati ostavku?

Poslanica Liberalno demokratske partije (LDP) Radmila Gerov pitala je da li će ministar rudarstva Milan Bačević do kraja godine podneti ostavku.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 03.12.2013.

12:44

Default images

LDP navodi da Bačević tokom svog mandata nije učinio ništa, kao što u Skupštinu nije uputio nijedan predlog zakona ili izmene zakona iz nadležnosti tog ministarstva.

Gerov je ocenila da je "skandalozno sve što je radio u proteklih godinu i po dana na toj funkciji".

"Skandalozno je davanje dozvole za istraživanje nikla, kao i izjava da je to isto kao istraživanje vode", rekla je ona i pitala da li će ministar na isti način izdati i dozvolu za vađenje nikla.

Prema nejnoj oceni, razlog za ostavku Bačevića je i niska naknada za vađenje rudnih bogatstava i to što se ona ne plaća.

Kao primer navela je Rudarsko topioničarski basen Bor istakavši da na osnovu toga opštini Majdanpek RTB duguje 300 miliona dinara.

Gerov je od ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića tražila da odgovori šta će policija kada jer eč o kontroli budžetskoh sredstava koja idu u RTB Bor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: