Inonežani prave "indome" u Inđiji

Kompanija Indoadriatik je i zvanično vlasnik parcele od 500 ari u Inđiji na kojoj će izgraditi fabriku za proizvodnju rezanaca indomi, po licenci firme Indofud.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 29.11.2013.

17:52

Default images

Vrednost investicije je 11 miliona evra, a početak izgradnje fabrike najavljen je za proleće.

Fabrika će imati 140 do 200 zaposlenih, a proširenjem proizvodnog kapaciteta narednih godina planirano je zapošljavanje još 140.

Predsednik Opštine Inđija Petar Filipović kazao je na potpisivanju ugovora o kupoprodaji zemljišta, da su investitori iz Indonezije "rezervisali" još dva hektara u industrijskoj zoni, te smatra da će i druge indonežanske kompanije doći u Inđiju.

Ambasador Indonezije u Srbiji Semuel Samson rekao je da je potpisivanje ovog ugovora prvi korak u proizvodno-ekonomskoj saradnji dve zemlje i dodao da Srbija može postati "glavna kapija" Indonezije u Evropi.

Potpisivanju ugovora o kupoprodaji zemljišta prisustvovali su i vojvođanski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Goran Ješić i predstavnici investitora "Bavazir grupe" (Bawazir Group) i "Salim groupe".

Kompanija "Indofud" osnovana je 1990. godine u Džakarti i bavi se proizvodnjom prehrambenih proizvoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: