"Ministar Radulović zamenio teze"

Javno preduzeće Elektromreža Srbije (EMS) saopštilo je da je Saša Radulović "grubo zamenio teze i promašio poentu" komentarišući navode EMS-a o oceni.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 29.11.2013.

16:32

Default images

Ministar privrede je juče izjavio da Ministarstvo privrede neće tolerisati pokušaje da se izbegne jednostavna obaveza dostavljanja kompletnih ličnih karata preduzeća i to nazvao još jednim primerom potpuno neodgovornog ponašanja direktora javnih preduzeća, koji smatraju da nisu odgovorni građanima Srbije za njihovo poslovanje.

Takvo neodgovorno ponašanje Ministarstvo neće tolerisati, rekao je Radulović i dodao da "jeftini napadi i pokušaji da se izbegne jednostavna obaveza koju neko ko uredno vodi knjigovodstvo, za sedam dana može da završi - meni su potpuno neshvatljivi".

EMS u današnjem saopštenju navodi da EMS nije izveo nikakav "napad", već je sa punim pravom skrenuo pažnju javnosti na nekorektno i neprofesionalno ponašanje činovnika Ministarstva privrede, saopštila je danas ta kompanija. Iz EMS-a je potpuno jasno poručeno da suština problema nije u oceni, već u odbijanju službenika ministarstva da obavlja svoj posao i u krajnje neprimerenom tonu komunikacije sa poslovodstvom tog preduzeća, navodi se u saopštenju.

Iz EMS-a podsećaju da im je, kako se navodi, "na potpuno uobičajen i opravdan zahtev za sastanak odgovoreno da će sa nama razgovarati kada dobijemo peticu", što je reakcija koja se ne može protumačiti drugačije nego kao uvreda.

"I onda nas je ministar Radulović svojim odgovorom ponovo šokirao. On govori o neodgovornom ponašanju direktora koje neće tolerisati. Zanima nas, šta to ministar neće tolerisati?", navodi se u saopštenju EMS-a.

Iz tog javnog preduzeća podsećaju na uspešne rezultate rada EMS-a i navode da su za prethodne tri godine budžet Srbije napunili sa gotovo devet milijardi dinara. EMS, između ostalog, privodi kraju kapitalne projekte izgradnje transformatorskih stanica Beograd 20 i Vranje 4, obezbeđujemo funkcionisanje i razvoj tržišta električne energije u Srbiji i njegovo integrisanje u regionalno i evropsko tržište električne energije. Renomirana sertifikaciona kuća SGS dala je EMS-u tri sertifikata za godinu dana, što je istorijski poduhvat, i pri tome nam je rečeno da smo organizovani kao strana multinacionalna kompanija, saopšteno je iz tog preduzeća.

"Da li su to rezultati koji ministru smetaju i koje neće tolerisati?", pita EMS u saopštenju.

"Radulović govori o pokušaju da se izbegne obaveza. Koju obavezu je bilo ko iz EMS-a ikada pokušao da izbegne? Neka ministar Radulović nađe bar jedan primer. Umesto da razmisli o svojim neodgovornim saradnicima, on pokušava da skrene pažnju sa suštine problema: u njegovom okruženju postoje ljudi koji neadekvatno pristupaju svojim obavezama", ističe se u saopštenju.

"Da je u pitanju privatna kompanija Saše Radulovića ne bi postojala potreba da naše preduzeće reaguje. Međutim, pošto se radi o državnim ustanovama čiji postupci imaju uticaja na rad EMS-a, a time i na kvalitet života građana Srbije, smatramo svojom obavezom da javnost upoznamo sa potpuno neočekivanim pojavama sa kojima se srećemo", naglašava se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: