Nagrade za Universal Media i McCann

Kampanja “Podeli radost” medijske agencije “Universal Media” osmišljena za kompaniju “Coca-Cola” osvojila je “Grand Sempler” za najbolju medijsku kampanju.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 29.11.2013.

15:58

Default images

Kamanja je osvojila i i “Zlatni Sempler” za stratešku upotrebu media mixa na medijskom festivalu SEMPL 2013 održanom sinoć u Portorožu, dok je agencija “McCann Skopje” osvojila “Zlatni Sempler” za najbolju regionalnu kampanju na društvenim mrežama za kampanju “Becutan Radosnica” urađenu za kompaniju Alkaloid AD Skopje.

"zuzetno smo ponosni što je kampanja “Podeli radost” osvojila ovo prestižno priznanje. Jedan od najvažnijih ciljeva “Coca-Cola” kompanije jeste širenje optimizma i dobrog duha među ljudima u našoj zajednici, a kampanja “Podeli radost” promoviše upravo ovakve vrednosti", rekao je Darko Stanojević, Connection Strategy & Media Manager Adriatic’s u kompaniji “Coca-Cola”.

Žiri je kampanju “Podeli radost” u kojoj su se na ambalaži proizvoda kompanije “Coca-Cola” našla najčešća imena ljudi u Srbiji, ocenio kao pravi primer kako se svetska ideja može realizovati na dobar način sa efikasnom upotrebom različitih komunikacijskih kanala koji zajedno daju vrhunske rezultate.

Pored medijske agencije “Universal Media“ i kreativna agencija “McCann Skopje“, takođe članica “McCann Grupe”, osvajanjem nagrade “Zlatni Sempler” ostvarila je značajan uspeh i postala prva makedonska agencija nagrađena na ovom festivalu. Facebook aplikaciju “Becutan Radosnica” zamišljenu da zabeleži svaki poseban trenutak rasta bebe kako što su prvi ultrazvuk, fotografije prvog kupanja, prvo letovanje, prvi rođendan i slično, danas koristi više od 10.000 porodica u Srbiji, Makedoniji, Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, gde je kampanja i sprovedena. Na ovaj način “Becutan” pored toga što je neizostavan deo rasta beba, omogućio je njihovim mamama da lakše sačuvaju uspomene.

Seminar medijskih trendova (SEMPL) je međunarodni festival koji se tradicionalno održava u Portorožu i ima za cilj predstavljanje trenutnih medijskih trendova i analizu primera dobre prakse u našem regionu. Namenjen je svima koji rade u medijima, sa medijima ili za medije, i za sve one koji oblikuju trendove medijima i ponašaju se u skladu sa njima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: