Radnici ušli u kruševačku skupštinu

Oko 200 radnika preduzeća "14. oktobar" iz Krusevca na silu su ušli u Skupštinu Grada da bi dobili informacije o tome kada će im biti uplaćen obećani minimalac.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 29.11.2013.

15:54

Default images

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić je, nakon što je dobio informaciju da je novac "legao" na račun firme, pozvao radnike da u gradskoj kući sačekaju da novac bude uplaćen na njihove pojedinačne račune.

Radnici "14. oktobra" su u skupštinsku zgradu ušli oko 12.30 poguravši u stranu nekoliko policajaca i radnika skupštinskog obezbedjenja, a zasedanje lokalnog parlamenta, koje se danas održava, tada je prekinuto.

Gašić, koji je u tom momentu bio za skupštinskom govornicom, kazao je da će se obratiti okupljenim radnicima, a predsednik Skupštine je na predlog odbornika prekinuo zasedanje parlamenta.

Gradonačelnik je radnicima obećao da će odmah kontaktirati resorno ministarstvo, kako bi proverio zašto obećana minimalna zarada nije uplaćena.

Nakon sat vremena koje su radnici i odbornici proveli razgovarajući po holovima skupštinskog zdanja, stigla je informacija da je uplaćen novac na račun preduzeća.

Predsednik Samostalnog sindikata Ljubiša Velimirović kazao je da su radnici jutros najpre u preduzeću pokusali da od generalnog direktora dobiju informaciju kada će im biti isplaćen minimalac, ali je on bio na skupštinskom zasedanju.

On je rekao da je na sastanku sa ministrom privrede Sašom Radulovićem, održanom u Kruševcu 6. novembra, dogovoreno da će radnicima "14. oktobra" do 15. novembra biti isplaćena jedna minimalna zarada, a do kraja godine još jedna.

Radnici su danas podsetili da im se duguje 13 plata, te da je poslednje što su primili deset odsto prošlogodišnje septembarske plate, što je oko 2.000 dinara.

Industrija mašina i komponenata "14. oktobar" je u većinskom državnom valsništvu, zapošljava 1.550 radnika i u postupku je restrukturiranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

19 h

Podeli: