Sberbanka ne kupuje banku u Srbiji

Sberbanka ne učestvuje u pregovorima o potencijalnoj kupovini neke banke u Srbiji, rečeno je danas Tanjugu u toj banci.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 26.11.2013.

17:18

Default images

Banka se fokusira na integracijske procese postojećih sredstava u okviru Sberbank grupe, naveli su u toj banci.

Mediji su preneli da je Sberbanka zainteresovana za kupovinu jedne velike banke u Srbiji, kao i da su "u igri" Banka Inteza i domaća Komercijalna banka.

U Rusiji, Sberbanka ima udeo od 28,2 odsto u aktivi bankarskog sektora i zapošljava više od 245.000 ljudi, što je čini najvećom bankom u zemlji.

Banka Rusije je osnivač Sberbanke i njen većinski vlasnik, i ima 50 odsto plus jednu akciju sa pravom glasa. Više od 245.000 privatnih lica i institucija je vlasnik preostalog dela akcija.

U Srbiji je Sberbanka počela da posluje pod tim imenom krajem prošle godine pošto je ranije kupila filijale austrijske Folksbanke u jugoistočnoj Evropi, pa i u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: