Ruski Delo želi da kupi Simpo

Osnivač i vlasnik ruske grupe kompanija "Delo" iz Moskve Sergej Nikolajevič Šiškarjov zainteresovan je da kupi državni paket akcija kompanije Simpo.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 26.11.2013.

15:36

Default images

Sa Nikolajevičem i njegovim saradnicima danas se sastao prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, i tom prilikom ova kompanija, jedna od vodećih u Rusiji, izrazila je interes i spremnost da kupi državni paket akcija „Simpo“ ad, navodi se u saopštenju iz Vučićevog kabineta.

Na sastanku u Vladi Republike Srbije, koji je nastavak ranije započetih razgovora u Kabinetu prvog potpredsednika Vlade, kompanija „Delo“ izrazila je interes da, nakon kupovine državnog paketa akcija, unapredi poslovanje "Simpa“ povećanjem priozvodnje i prodajom, naročito na tržištu Ruske Federacije. Ruski partner izrazio je i spremnost da putem dokapitalizacije investira u poboljšanje i unapređenje tehnologije, povećanje kapaciteta i očuvanje svih radnih mesta u „Simpu“.

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić podržao je predloge predstavnika grupe kompanija „Delo“ vezane za privatizaciju „Simpa“. On je naglasio značaj očuvanja postojećih i otvaranja novih radnih mesta, kao i razvoja "Simpa“.

Svi učesnici sastanka saglasili su se da se u cilju podrške realizaciji ovog dogovora maksimalno brzo, transparentno i u skladu sa relevantnim zakonima ubrzaju svi postupci nadležnih državnih organa u postupku konverzije poreskih obaveza „Simpa“ u vlasništvo države. Takođe, postignuta je saglasnost da se do okončanja procesa prodaje državnog paketa akcija, obezbede potrebni uslovi da „Simpo“ nastavi nesmetan proces proizvodnje i realizaciju svih ugovorenih, a naročito izvoznih poslova.

U nastavku aktivnosti predstavnici kompanije „Delo“ boraviće u Vranju i obići sve fabrike i pogone u sastavu "Simpa“, navodi se na kraju saopštenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: