"Kineske radnje" i dalje pod lupom

Poreska uprava Srbije saopštila je da je u petak i preko vikenda kontrolisala rad kineskih prodavnica i da je Beogradu broj nepravilnosti bio manji nego ranije.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.11.2013.

13:22

Default images

Kako se navodi, u petak i subotu su u Beogradu su kontrolisane 22 radnje i konstatovane su nepravilnosti u četiri slučaja, što je oko 20 odsto, odnosno znatno manje nego ranije.

U Leskovcu i Nišu su u ta dva dana poreski inspektori bili u 16 kineskih radnji i tamo je konstatovano da je nepravilnosti bilo u 11 slučajeva, ili oko 65 odsto.

Mobilne ekipe Poreske uprave su kontrolsale rad "kineskih prodavnica" i u nedelju, ali za taj dan, kako se navodi, postoje podaci samo za Beograd jer objekti u Leskovcu i Nišu ne rade nedeljom. U Beogradu je od 10 objekata u četiri konstatovana nepravilnost, što iznosi 40 odsto, dodaje se u saopštenju.

Napomije se da su u ekipe Poreske upraveproveravale da li se u "kineskim radnjama" izdaju fiskalni računi, i da li su radnici prijavljeni u skladu sa propisom.

Ističe se da će Poreska uprava i dalje svakodnevno pojačano kontrolisati rad kineskih radnji u celoj Srbiji, kao i mesara, pekara i,ugostiteljskih objekata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

21 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

6 h

Podeli: