Država se povlaći iz KBM banke

Predsednik Izvršnog odbora KBM banke Alojz Kovše kaže da će za nekoliko dana Vladi Srbije biti isplaćeno 5,6 miliona evra za 12,89 odsto vlasništva u toj banci.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 20.11.2013.

19:43

Default images

Na sastanku Slovenačkog poslovnog kluba, on je rekao da je ugovorom o kupovini tadašnje državne Kredi banke između Nove KBM Maribor i Vlade Srbije predvođeno da država ostane kao manjinski vlasnik tri godine, a da zatim ima pravo da se povuce.

"Taj period je sada istekao", rekao je Kovše.

Slovenacka Nova KBM grupa je većinskio vlasnik kragujevačke KBM sa 76,64 odsto akcija, država ima 12,89 odsto, dok je ustalo u vlasništvu malih akcionara.

Kredi banka postala je 14. članica Nove KBM grupe iz Maribora u martu 2010. godine, posto je ta grupa kupila paket akcija u vlasnistvu Srbije, a od septembra ove godine je proemnila u KBM Kraguejvac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: