Širenje IT parka u Inđiji

IT park u Inđiji predstavlja trenutno najsavremeniji prostor u Srbiji osposobljen za industriju informacionih tehnologija,kažu iz Embassy Property Developments.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 19.11.2013.

11:05

Default images

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić i zamenica ministra spoljnih poslova Indije Prenit Kaur sutra će obići radove na izgradnji IT parka u Inđiji.

Reč je o investiciji koja će ubrzati razvoj ICT sektora u Srbiji, a "Embassy Property Developments" vodeći je indijski investitor u nekretnine sa 27 godina iskustva u razvoju nekretnina. Portfolio kompanije obuhvata komercijalne, rezidencijalne, veleprodajne i hotelske nekretnine.

Embasi je do sada izgradio ukupno oko 2,8 miliona kvadratnih metara potpuno završenog poslovnog prostora širom Indije, a njegove biznis parkove koriste velike multinacionalne korporacije sa "Fortune 500 liste", kao što su "Alcatel-Lucent", "Atos Origin", "ANZ", "Cognizant", "Computer Science Corporation", "Fidelity", "Geometric", "IBM", "LG Soft India", "McAfee", "Mercedes-Benz", "Microsoft", "NetApp", "Nokia Siemens Networks", "Target", "Vodafone" i "Yahoo", navedeno je u saopštenju.

Indijska Embasi grupa je počela u aprilu 2012. da gradi informaciono-tehnološki park u Indiji, u koji će u prvoj fazi biti uloženo 40 miliona dolara. Prema najavama Embasi grupe, u pravoj fazi projekta biće izgrađen poslovni prostor površine 25.000 kvadratnih metara u četiri zgrade i omogućeno zapošljavanje 2.500 ljudi.

U narednim godinama Embasi grupa planira da nastavi širenje IT parka u Inđiji i izgradi ukupno 250.000 kvadratnih metara poslovnog prostora u koji će dovesti sofvetske kompanije sa kojima sarađuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: