Pokrenuta proizvdnja u Jugoremediji

U pogonima Fabrike lekova "Jugoremedija", u stečaju, danas je zvanično, posle16 meseci prekida, ponopvo pokrenuta proizvodnja.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.11.2013.

13:19

Default images

Prvi lekovi će se na tržštu pojaviti za mesec dana.

Zakupac, direktor i vlasnik novosadske firme "Union medik" Milan Selaković rekao je na današnoj konferenciji za novinare da postoji dozvola za proizvodnju 42 preparata a da će se na tržistu, za mesec dana, pojaviti nedostajuće tablete, "aminofilin retard", amlodopin", u dva oblika, i "sunkum 4".

U prvoj fazi rada, sa 86 zaposlenih, proizvodiće se 20 črstih i polučvrstih preparata.

Selaković je rekao da je obavljen remont postojenja, da su obezbedjene sirovine za dvomesečnu proizvodnju, a da predstoji borba za povratak dela i licenici kao i izgubljenog poverenja, koje je imala nekada ugledna fabrika lekova u Zrenjaninu.

On je navio da "Union medik" želi da ide i dalje od zakupa, koji prestaje sa okončanjem stečaja. U tom cilju "Union medik" je kupio "Bule rose found", a time i obavezu da sa najvećim poveriocem "Alfa Alpe Adrija bankom" sačini novi plan reorganizacije"Jugoremedije".

Selaković je rekao da je "Union medik" zainteresovan da se plan reorganizacije što pre usvoji, što bi značilo da je izbegnut banktot.

Pre razmatranja plana reoganizacije u Privrednom sudu u Zrenjaninu, biće uradjena nova procena vrednosti kapitala "Jugoremedije", koji je, kako je ranije saopštio stečajni upravnik Radovan Savić, znatno manji od dugovanja.

Prioritet u planovima zakupca je ponovna registracija i dobijanje licenci za još 12 lekova za koje "Jugoremedija" u stečaju nije ispunjavala uslove.

Kada proizvodnja krene u dve smene biće zaposleno još 60 farmacuta, navio je Selaković.

Stečaj u zrenjaninsku fabriku lekova uveden je krajem decembra 2012. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: