"Lidl" stiže i u Borču?

Jedan od supermaketa poznatog trgovinskog lanca "Lidl" biće otvoren i u Borči, saznaje "Blic".

Srbija

Izvor: Blic

Sreda, 13.11.2013.

12:35

Default images

Parcela od 99 ari određena za gradnju supermarketa nalazi se u Ulici bratstva i jedinstva na raskrsnici sa Zrenjaninskim putem. Prema informacijama koje je "Blic" dobio iz kompanije angažovane na pripremi zemljišta, parcela je kupljena još pre dve godine, i to od PKB-a.

U opštini Palilula potvrđuju da su dobili iste informacije, ali ističu da lokalna samouprava nije u kontaktu s "Lidlom" i nije zvanično uključena u ceo posao.

"Upoznati smo sa pričom u vezi sa gradnjiom supermarketa i to je veoma bitna stvar i za Palilulu i za Beograd, ali i za Srbiju uopšte. Investitoru nije potrebna dozvola opštine Palilula u ovom slučaju, jer je planirani objekat veći od 800 kvadrata", kaže Nenad Đurđević, pomoćnik predsednika opštine.

Još jedan od signala da "Lidl" dolazi u Borču, kako konstatuje "Blic", je i ponašanje vlasnika manjih prodavnica u tom naselju koji se uveliko spremaju da svoje radnje premeste ili zatvore, očekujući da će ih nemački lanac istisnuti s tržišta konkurentnijim cenama.

"Blicu" je u sedištu "Lidla" kratko rečeno da "zahvaljuju na interesovanju za dinamiku razvoja kompanije", ali da pomenuto zemljište nije kupio "Lidl".

Još ranije, iz Lidla je potvrđeno da su kupili zemljište za izgradnju supermarketa u Beogradu, ali nije precizirano kojoj lokaciji (ili lokacijama) je reč.

Nedavno su u opštini Rakovica potvrdili da će nemački diskontni lanac izgraditi supermarket na teritoriji te opštine, ali predstavnici "Lidla" nisu želeli da komentarišu te informacije, niti da otkriju tačnu lokaciju.

Nedavno je list "Politika" objavio da će Lidl otvoriti supermarket u Ulici Vojislava Ilića, na teritoriji opštine Zvezdara. Prema saznanjima "Politike", u pitanju je lokacija koja je pripadala preduzeću "Metal", koju je "Lidl" kupio od kompanije "Delta" Miroslava Miškovića.

"Lidl" je do sada pribavio petnaestak lokacija širom Srbije, a očekuje se će u Beogradu debitovati sa više od jednog objekta. Primera radi, "Lidl" u Zagrebu ima 11 supermarketa, u Sofiji 12, a u Bukureštu 13 marketa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: