Marković: Ne ukidajte SIEPU

Glavni odbor Jedinstvene Srbije je na predlog Dragana Markovića Palme zatražio od Vlade da ne ukida Agenciju za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 09.11.2013.

15:46

Default images

"Gasimo jednu agenciju, otvaramo drugu koja joj je slična, ali ja ne vidim koja će agencija bolje raditi od nestranačke SIEPE", rekao je Marković.

Marković tvrdi da u toj agenciji rade ljudi koji su stručni.

"Poštujem autonomnost funkcionera i njihovu potrebu da rade i vode resore profesionalno, ali ne i da predlažu samostalno neke štetne predloge", istakao je Marković.

"JS će tražiti od Vlade da ne prihvati ukidanje subvencija privredi jer nismo ni na pola puta od dovođenja stranih investitora u Srbiju, a ako se to uradi, tada će samo Beograd imati po nekog investitora, sve opštine iz unutrašnjosti neće, a šta ćemo sa gradovima i opštinama udaljenim od koridora, oni neće uopšte biti intersantni za strane investitore", rekao je Marković.

On je ocenio da se svaki dinar subvencija koji se uloži preko stranih investitora vraća višestruko, "stranci koji dođu u našu zemlju donose sigurno tržište i sigurne kupce i svako od njih sarađuje sa više od 20 zemalja u svetu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: