Palma: Zasmetala izjava Radulovića

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković zatražio je od Vlade Srbije da ne ukida investitorima subvencije za nova radna mesta.

Srbija

Izvor: Beta

Subota, 09.11.2013.

14:22

Default images

"Zasmetala nam je izjava ministra privrede (Saše Radulovića) da se ukinu subvencije za investitore. U Srbiji ima 140 srpskih i 116 stranih investitora gde je ukupan broj zaposlenh preko 50.000. Bez tih subvencija mi ne možemo da dođemo do novih radnih mesta", rekao je Marković na sednici Glavnog odbora stranke.

On je rekao da će problem imati i preduzeća u restrukturiranju koja će do juna imati taj status i gde je zaposleno više od 50.000 radnika.

"Tražim od vlade da kontroliše svaki tender koji bude raspisan i da taj tender bude primeren srpskoj privredi i srpskoj ekonomskoj klimi", kazao je Marković.

Glavni odbor Jedinstvene Srbije, stranke koja je član vladajuće koalicije i ima sedam poslanika u parlamentu, zatražio je danas da vlade da kontroliše tendere i strane banke, koje, kako je ocenjeno pljačkaju srpsku privredu.

"Tražimo od vlade da traži od stranih banaka da ne pljačkaju srpske privrednike i da se ne ponašaju onako kako se ponašaju u Evropi. Ima načina kako naplatiti rizične plasmane, a ne da se blokiraju firme jer ne ostaju bez posla samo zaposleni u toj firmi već i kupci i dobavljači", kazao je Marković.

Marković je pozvao Srbe na Kosovu i Metohiji da izađu na izbore na Kosovu kako bi im gradonačelnik bio Srbin, a ne Albanac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: