URS:Da li je Vlada za gašenje SIEPE

Ujedinjeni regioni Srbije zatražili su od Vlade da odgovori da li iza odluke da se ugasi SIEPA stoji ceo sastav Vlade ili je to samo ministrov lični stav.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 09.11.2013.

13:48

Default images

Reakcija URS-a je usledila nakon što je, kako prenosi u današnjem broju list "Politika", Ministarstvo privrede podnelo krivičnu prijavu protiv direktora SIEPA Božidara Laganina, kojom se tereti za nesavestan rad u službi.

Ministar Radulović je juče najavio da će SIEPA, kao i Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, biti ugašene, a njihove poslove preuzeće Ministarstvo i Agencija za privatizaciju.

Radulović je rekao da će sektor Ministarstva privrede koji će preuzeti nadležnosti agencije SIEPA, taj posao obavljati po ceni koja je pet puta manja nego nego što košta rad SIEPE.

U krivičnoj prijavi protiv Laganina, u koju je "Politika", kako tvrdi ovaj list, imala uvid, Laganin se tereti, između ostalog, da je propustio obavezu da obavesti nadležno Ministarstvo privrede i Komisiju za razmatranje prijava da SIEPA ima osam nenaplativih bankarskih garancija u vrednosti od 555.250 evra.

Reč je o obezbeđenju koje su izdale državne banke koje su otišle u stečaj - Agrobanka i Razvojna banka Vojvodine - i to za tri preduzeća. Krivičnom prijavom Laganin se tereti zato što garancije ovih banaka nisu blagovremeno zamenjene za validna sredstva obezbeđenja.

Ministarstvo je obimnu dokumentaciju prosledilo nadležnom tužilaštvu i Upravi kriminalističke policije (UKP).

UKP je, navodi list, u četvrtak bila u SIEPA i inspektori su razgovarali s Laganinom, a za narednu nedelju predviđeni su informativni razgovori sa službenicima koji su radili na konkretnim predmetima.

URS u današnjem saopštenju dostavljenom medijima podseća da je zahvaljujući aktivnosti SIEPA 55 hiljada ljudi u Srbiji dobilo posao, a pokrivenost uvoza izvozom je porasla sa 43 na 75 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: