Srbija odradila domaći za Južni tok

Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je da je Srbija svoj deo posla oko izgradnje Južnog toka završila i da očekuje početak gradnje do kraja godine.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 08.11.2013.

09:35

Default images

Srpska strana je sve završila i sada čekamo datum početka radova i čekamo "Srbijagas" da kaže da li ima sve lokacijske dozvole i da čujemo kada počinje izgradnja, istakla je Mihajlović, učestvujući u emisiji jagodinske televizije "Palma plus".

"Što se Ministarstva energetike i države tiče, mi smo za godinu i po dana uradili više, što nijedno ministarstvo, nijedna Vlada nije do sada. Mislim na zakone, pravilnike i drugo što treba da bi izgradnja uopšte mogla početi", rekla je MIhajlović.

Ona je ocenila i da je "strašno važno" da dobijemo drugi dotoka gasa, od Dimirovgrada.

"Imam utisak da smo mi uvek neka ucenjena strana, i uvek smo nekako na kraju i uvek se može desiti da pritisak gasa bude lošiji, i zato je važno da dobijemo i drugi dotok gasa. Premijer Ivica Dačić i premijer Bugarske su potpisali memorandum da se i taj gasovod izgradi i onda Srbija zaista može da očekuje da bude tranzitna tačka", istakla je ministarka energetike.

"Činjenica da čim se gradi jedan takav infrstrukturni projekat na teritoriji vaše države, onda to pokreceh sve druge industrije unutar države i pokreće zaposlenost, investicije, a dovoljan je jedan projekat pa da privreda ide gore", rekla je Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

10 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: