Remontovana pruga Ostružnica-Resnik

Železnice Srbije završile su remont na pruzi Ostružnica - Resnik i u 15 sati ponovo je uspostavljen železnički saobraćaj na ovom pravcu.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 07.11.2013.

18:57

Default images

Generalni direktor tog javnog preduzeća Dragoljub Simonović je, u pisanoj izjavi, apelovao na vozače drumskih vozila da budu pažljivi, jer će posle mesec dana teretne železničke kompozicije ponovo saobraćati između Ostružnice i Resnika.

Srpske železnice započele su hitnu sanaciju deonice Beograd ranžirna A - Rasputnica B - Rasputnica K - Resnik početkom oktobra, zbog veoma lošeg stanja elemenata gornjeg i donjeg stroja pruge.

U proteklih mesec dana remontovano je oko sedam i po kilometara ove pruge, na deonici Rasputnica B - Rasputnica K, nakon čega je omogućena brzina vozova od 60 kilometara na sat.

Tom prugom, koja je izgrađena 1970. godine, sa projektovanom brzinom od 70 kilometara na sat, saobraćaju samo teretni vozovi, a njen eksploatacioni vek je 25 godina.

Zbog veoma lošeg stanja pruge u važećem redu vožnje privremeno je bila uvedena brzina vozova od 20 kilometara na sat.

U okviru sanacije pruge, zamenjeno je više od 2.000 betonskih pragova, mašinski regulisano 1,8 kilometara pruge, mašinski rešetan zastor sa dopunom tucanika u dužini od oko 1,7 kilometara i uništena vegetacija, očišćeni kanali u pružnom pojasu u dužini od oko 1,8 kilometara, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: