Intel će praviti telefone u Srbiji

"Intel" namerava da sledeće godine u Srbiji započne sklapanje mobilnih telefona sa svojom tehnologijom, najavio je potpredsednik te kompanije Džon Dejvis.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 07.11.2013.

16:59

Default images

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa Dejvisom o mogućnostima za širenje poslovanja korporacije "Intel" iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija na srpskom tržištu.

Dejvis je istakao da je jedan od planova ove kompanije vezan za učešće u programima edukacije nastavnika osnovnih škola u Srbiji, koji bi bili realizovani u saradnji sa nadležnim državnim institucijama, navodi se u saopštenju ministarstva.

Dejvis je tokom razgovora informisao Ljajića i o nameri svoje kompanije, da najkasnije do kraja drugog kvartala iduće godine, u Srbiji započne sklapanje mobilnih telefona sa tehnologijom "Intel", koji bi bili prodavani na domaćem tržištu, ali i izvoženi u države u regionu, kao i zemlje sa kojima Srbija ima zaključene sporazume o slobodnoj trgovini.
Ivica Daèiæ i Džon Dejvis (Tanjug)
Dejvis se danas sastao i sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem koji je pri tom poručio da Srbija ima ambicije da postane regionalni lider u oblasti IT tehnologija, ocenivši da je naša zemlja na dobrom putu da, u saradnji sa najvećim kompanijama u svetu, taj cilj i ostvari.

Vlada Republike Srbije podržava brži razvoj informacionih tehnologija u našoj zemlji uz podršku i saradnju sa najvećim svetskim kompanijama IT sektora, ocenio je Dačić.

Vlada podržava saradnju domaćih kompanija sa "Intelom" u razvoju softverske industrije i proizvodnji savremenih uređaja i razmatra projekte sistemske edukacije učenika i studenata u Srbiji, saopšteno je iz vlade.

Na taj način, uz pomoć "Intela" i drugih najvećih svetskih kompanija u ovoj oblasti, podići će se stepen obrazovanja u ovoj oblasti u Srbiji, rečeno je na sastanku.

Kompanija "Intel" prisutna je u Srbiji od 2011. godine i trenutno u svom razvojnom centru u Beogradu zapošljava 22 stručnjaka.

Podsetimo, premijer Dačić posetio je kompaniju Intel, tokom boravka u SAD u maju ove godine. Dačić je tada poručio da je Vlada Srbije zainteresovana da pruži podsticaj investiranju i otvaranju novih proizvodnih pogona kompanije Intel u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: