Ministarka: Ne sabotiram Južni tok

Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da nisu argumentovane tvrdnje da ona sabotira dogovor predsednika Srbije i Rusije.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 06.11.2013.

13:11

Default images

"To je pokušaj da se napravi nepostojeća napetost i da se destabilizuju odnosi bez ijednog argumenta", kazala je ministarka novinarima u Institutu Mihajlo Pupin.

Direktor Ruskog instituta za strateške studije Leonid Rešetnjikov rekao je za novi NIN da Zorana Mihajlović sabotira sporazum Tomislava Nikolića i Vladimira Putina.

Rešetnjikov je naveo da su dvojica predsednika nedavno u Moskvi razgovarala o gasovodu Južni tok, a da je kasnije ministarka Mihajlović iznela oprečni stav koji Rusija na može da odobri.

Zorana Mihajlović smatra da su te tvrdnje pokušaj da se u "centar priče stavi nešto što ne postoji" i da se pažnja skrene s važnih stvari kao što su ekonomske mere vlade, reforma Srbijagasa i drugi problemi.

"Za mene su najvažnije činjenice. Ovo ministarstvo i ova vlada su za godinu i po uradili više za Južni tok, nego ijedna prethodna vlada", rekla je Zorana Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: