Vlada o Resavici ove nedelje

Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je da će plan konsolidacije rudnika uglja "Resavica" ove nedelje razmatrati vlada.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 04.11.2013.

15:12

Default images

Mihajloivć je rekla i da se uporedo razgovara s potencijalnim strateškim partnerima tog preduzeća.

"Mi uporedo razgovaramo sa strateškim partnerima vezano ne samo za Termoelektranu 'Štavalj', nego i za ulaganje u odredjene ugljenokope. Pokušavamo da realizujemo ono o čemu sam razgovarala s rudarima. Subvencije sa jedne strane jesu ogromne, a sa druge strane moramo da damo alternativu, a to su novi kop i nova termoelektrana", rekla je Mihajlovićeva u Jagodini na otvaranju nove trafostanice.

Ona je istakla da će se vremenom smanjivati subvencije države "Resavici", ali ne tako što će ljudi ostajati bez posla nego što će otvaranjem novih kopova i termoelektrana biti obezbedjeno otvaranje novih radnih mesta.

"Kako se bude ulagalo u razvoj, tako će se subvencije smanjivati. Još nije odredjeno kolike će subvencije iznositi sledeće godine", kazala je Zorana Mihajlović.

Ministarka je rekla da su plan konsolidacije "Resavice" zajedno radili rudari, sindikati, ministarstvo i Vlada Srbije.

"Očekujem da ćemo u prvom kvartalu sledeće godine imati potpisivanje konkretnih ugovora sa strateškim partnerima "Resavice". Predugovori će biti do kraja godine, konkretni ugovori do marta, a nakon toga ćemo imati smanjenje subvencija tom preduzeću", objasnila je Mihajlovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: