Ministarka negirala navode NIS-a

Ministarka Zorana Mihajlović negirala je navode NIS-a da Dokument o svojinskom udelu Srbije u NIS nije bio prethodno usaglašen, niti razmatran sa Gaspromnjeftom

Srbija

Izvor: B92

Subota, 02.11.2013.

09:02

Default images

Mihajlovićeva je za "Politiku" izjavila da je ruska strana bila i te kako dobro upućena u sadržaj dokumenta.

"Dokument je rađen zajedno sa NIS-om, a nismo to morali da radimo, jer su ovo samo okviri za ponašanje srpske, a ne ruske strane. Najvažnije od svega jeste da je dokument u korist NIS-a i u to svako može da se uveri", rekla je Mihajlovićeva za "Politiku".

Prema njenim rečima, taj dokument nije prvi pravilnik na kojem su dve strane zajedno radile.

"Svaki pravilnik i sve drugo radi se zajedno i to je normalno", napomenula je ministarka.

NIS je juče, između ostalog, saopštio da "dokument sadrži niz spornih pitanja koja se tiču operativnog rada i razvoja NIS-a u okviru strategije do 2030. godine".

Zorana Mihajlović izjavila je u četvrtak da je resorno Ministarstvo 9. avgusta ove godine objavljivanjem dokumenta o svojinskom udelu Srbije u NIS-u vodilo računa o interesima Srbije u toj kompaniji, koji je veliki izvor prihoda za budžet i napomenula da je taj dokument rađen zajedno s predstavnicima NIS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

18 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: