Sindikati kreću ujedinjeni u borbu

Dve najveće sindikalne organizacije postigle su danas dogovor o zajedničkim aktivnostima u borbi za zaštitu i unapređenje radnih i socijalnih prava zaposlenih.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.10.2013.

14:47

Default images

Dogovor su postigli Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) i Ujedinjeni granski sindikati (UGS) "Nezavisnost".

Kako je saopšteno, rukovodstva dve reprezentativne sindikalne centrale u Srbiji su se, na sastanku u prostorijama SSSS, dogovorila da zajednički nastupaju u borbi povodom izmena i dopuna Zakona o radu i najavljenih izmena drugih sistemskih zakona.

Dva sindikata će, ističe se, ubuduće usaglašavati stavove i o ekonomskim merama Vlade Srbije, kao i o pitanjima vezanim za pregovore o priključenju Srbije Evropskoj uniji.

Najavljeno je da će SSSS i UGS "Nezavisnost" u sredu, 30. oktobra, održati zajednički konferenciju za novinare, kao i da će organizovati i dva okrugla stola sa ekonomskim temama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: