London: U susret budućnosti Srbije

U Londonu će 29. oktobra biti održan "Investicioni dan Srbije" na kome će Privredna komora Srbije našu zemlju predstaviti kao poželjnu investicionu destinaciju.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 27.10.2013.

11:52

Default images

Predsednik PKS Željko Sertić najavio je da će tom prilikom u izlaganju pod nazivom "U susret budućnosti Srbije", posebnu pažnju posvetiti pojačanim aktivnostima PKS-a na promociji zemlje kao poželjne investicione destinacije i povezivanju domaćih kompanija sa međunarodnom poslovnom zajednicom.

Reč je o podršci naporima Vlade Srbije na unapređenju ambijenta za poslovanje i investiranje, objasnio je Sertić.

"Investicije su jedan od ključnih preduslova održivog ekonomskog rasta Srbije. Stvaranje povoljnog i podsticajnog okruženja za poslovanje, ulaganje i privlačenje novih investitora, zajednički je zadatak srpske vlade i PKS, kao najveće privredne asocijacije, koja će u tom procesu biti istinski servis i domaćoj privredi i stranim investitorima", izjavio je predsednik Sertić, navodi se u saopštenju PKS-a.

Prema njegovim rečima, Srbija je pred velikim izazovom i šansom da iskoristi sve unutrašnje potencijale kako bi napravila skok koji će pokrenuti srpsku ekonomiju i učiniti da postane jedna od najpoželjnijih destinacija za investiranje, konkuretna na evropskom i svetskom tržištu.

"U fokusu naših aktivnosti je privlačenje stranih investicija, razvoj novih tehnologija, inovativnost i kreativnost mladih, stručnih kadrova, energetska efikasnost i razvoj obnovljivih izvora energije uz maksimalnu zaštitu čovekove okoline, proizvodnja organske hrane i razvoj finansijskog tržišta u Srbiji. To su upravo oblasti za koje su i investitori iz Velike Britanije do sada pokazali najveće interesovanje", kaže Sertić.

Velika Britanija i Srbija imaju diplomatske odnose, više od 170 godina, tradicionalno dobre političke veze i adekvatan međudržavni pravni okvir.

To je odličan temelj za unapređenje privrednih odnosa, od povećanja trgovinske razmene do razvoja intenzivnijih i složenijih oblika ekonomske saradnje, ocenio je Sertić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

22 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

8 h

Podeli: