Abu Dabi:Vodeni topovi za Er Srbiju

Avion nacionalne kompanije Er Srbija posle pet sati letenja, sleteo je na aerodrom u Abu Dabi.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 26.10.2013.

16:45

Default images

Avion je sa delegacijom iz Srbije stigao u Abu Dabi nešto pre 22 sata gde su ga dočekali vodenim topovima u znak dobrodošlice.

Podsetimo, u avionu koji je poleteo sa aerodroma Nikola Tesla iz Beograda oko 16 časova i 40 minuta bilo je 80 putnika i šest članova posade.

U avionu za Abu Dabi bili su prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, generalni direktor Er Srbije Dane Kondić, ministar poljoprivrede Dragan Glamočić, ministar finansija Lazar Krstić, zamenik predsednika Komiteta Vlade za saradnju sa UAE Mladan Dinkić, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, više profesora za Beogradskog, Niškog i Novosadskog univerziteta, predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić, privrednici, predstavnici medija...

Avion Erbas 319 nosi i ime srpskog tenisera Novaka Đokovića koji je proglašen prvim poznatim Srbinom čije će ime biti deo serije “Živih legendi Srbije” koja će se pojaviti na novoj floti Er Srbije.
Foto: Tanjug
Program “Živih legendi Srbije” će biti predstavljan javnosti postepeno, u toku narednih nekoliko meseci i uključiće imena do 14 Srba, naših savremenika, čija lokalna i međunarodna dostignuća mogu da služe kao inspiracija i koja mogu da se poistovete sa novim brendom Er Srbije.

Erbas A319 koji je danas predstavljen i koji nosi ime Novaka Đokovića, predstavlja prvi korak u dvofaznom razvoju nove flote avioprevoznika, u toku kog će u naredna dva meseca biti uvedeno šest novih aviona, kojima će se u 2014. godini, priključiti još četiri. Kompanija Er Srbija najavila je da će u biznis i ekonomskoj klasi putnicima služiti jedinstvene specijalitete srpske nacionalne kuhinje, uz širok izbor pića iz Srbije.

Putnicima u biznis klasi biće na raspolaganju bogat izbor zabavnih sadržaja tokom leta, koji će moći da uživaju u najnovijim filmovima, tv serijama i muzici. S druge strane, u ekonomskoj klasi će, na primer, na letovima na srednjim linijama koji su duži od tri sata, putnici moći da izaberu jedno od tri glavna jela i "Ajped" sa zabavnim sadržajima.

Vlada Srbije je u avgustu potpisala sa Etihad ervejzom sporazum o strateškom partnerstvu kojim je predvidjeno da kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata postane vlasnik 49 odsto kapitala srpske aviokompanije, kao i ugovor o petogodišnjem upravljanju srpskom nacionalnom aviokompanijom.

Prema najavama iz Er Srbije, pored postojećih 29 linija u zimskom redu letenja biće uvedeni i letovi do Abu Dabija, Banjaluke, Bukurešta, Ljubljane i Praga, kao i sedam novih trasa u periodu izmedju januara i aprila.

Kako se navodi u saopštenju Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije strane aviokomanije će leteti za 40 odredišta u Evropi, Africi i Bliskom istoku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

115 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: