Fond za ekologiju od Nove godine

Ministarka energetike Zorana MIhajlović očekuje da će novoformirani budžetski fond za zaštitu životne sredine početi sa radom prvog januara 2014. godine.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 26.10.2013.

16:28

Default images

Ona je rekla da će po novom zakonu o zaštiti zivotne sredine, koji će biti usvojen do kraja godine, Ministartsvo energetike biti nadležno kako bi se sva sredstva koja su prikupljena iz budžeta i od eko taksi za fond, bila osnova za finansiranje isključivo projekata vezanih za životnu sredinu.

"Nažalost mi danas imamo situaciju da određeni procenat od eko taksi ide u budžet države, pri čemu nekad ne znamo da li se taj novac vraća za zaštitu životne sredine, ili ide na nešto drugo", kaže Mihajlović.

Ona je napomenula da je prethodni fond za zaštitu životne sredine ukinut jer su pravljeni mnogi ugovori koji nisu bili isplaćivani, kao i da je veliki broj tih ugovora poslat Tužilaštvu na proveru. Tah fond je funkcionisao maltene kao preduzeće, sa neobicnim pravilnicima i upravnim odborima koji su, kako je rekla, bili sastavljeni od raznih ljudi sa sukobima interesa.

"Fond je zaključio ugovore od skoro 2,5 milijardi dinara samo za vreme prošle izborne kampanje - od aprila do trenutka kada je formirana nova Vlada u julu mesecu", kaže Mihajlović.

Ona je izjavila da je po dolasku na funkciju ministra energetike, rayvoja i yaštite yyivotne sredine zatekla fond sa dugom od skoro sedam milijardi dinara, i da te dugove Ministarstvo energetike sada polako i vraća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: