Let važan za Srbiju i za kompaniju

Prvi, promotivni let aviona te kompanije za Abu Dabi važan dan i za Srbiju i za tu kompaniju. čulo se danas na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 26.10.2013.

16:10

Default images

U kratkom obraćanju generalni direktor "Er Srbije" Dane Kondić je rekao da je ovo prvi korak za novi početak, poželeo svima srećno putovanje, ali i mnoga brojna putovanja počevši od današnjeg dana.

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić je u obraćanju na prijemu povodom promotivnog leta Erbasa A 319 koji nosi ime Novaka Đokovića, rekao da je ovo važan dan za našu zemlju, i verovatno i važniji nego za samu kompaniju. On je objasnio da je važan i zbog toga što se pokazalo da smo u stanju da menjamo navike i način razmišljanja i da uspemo da postignemo i napravimo i više od onoga što smo očekivali.

Vučić je rekao da na promotivni let idu i profesori sa Beogradskog, Niškog i Novosadskog univerziteta, i da je u stvari suština tog puta da se dovedu nove investicije i investitori i naprave nove kompanije kao što je Er Srbija.

U tom smislu, Vučić je podsetio i na memorandume o saradnji sa Mubadalom, o izgradnji delova za avioindustiju, kao i istraživačkog centra, i u budućnosti fabrike čipova.

On je naveo da je Srbiju teško zaustaviti na tom izuzetno dobrom putu.

Vučić je naveo da je u Srbiji česta pojava da se napada i uništava ono što je najbolje, istovremeno mu poručivši da kao što njegovu ljubav prema Srbiji niko ne može da uništi, takođe ne može da uništi ni ljubav običnog i normalnog naroda prema njemu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: