S&P potvrdio rejting Srbije

Agencija "Standard&Poors" (S&P) potvrdila je kreditni rejting Srbije na BB-/B uprkos negativnim izgledima iz prethodnog izveštaja iz marta 2013.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 25.10.2013.

18:11

Default images

Kao jedan od razloga za potvrđivanje rejtinga se navodi posvećenost rekonstruisane Vlade Srbije sprovođenju ambicioznog seta mera za fiskalnu stabilizaciju i stimulaciju privrede, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Kao posebno važne za razvoj ekonomije pominju se povećanje ukupne makroekonomske stabilnosti i strukturne reforme, prevashodno kada je reč o Zakonu o radu.

"Standard&Poors" u izveštaju, međutim, naglašava da postoje rizici od potencijalnog smanjenja rejtinga, ukoliko se reforme u potpunosti ne sprovedu i njihov rezultat ne bude vidljiv.

Ministarstvo finansija očekuje da će sa energičnim sprovođenjem mera uslediti i porast rejtinga u budućnosti, i u tom kontekstu na današnju potvrdu rejtinga agencije "Standard&Poors", uprkos rizicima, gleda kao na prekretnu tačku na tom putu, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: