Problemi stjuardesa "Er Srbije”

Stjuardese i stjuardi "Er Srbije" proveli su prethodna dva dana zarobljeni na aerodromu u Abu Dabiju. Kompanija "Etihad” je konačno obezbedila dokumenta.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 22.10.2013.

21:40

Default images

Devet članova naše posade nije prošlo regularnu pasošku kontrolu jer nisu imali adekvatne vize za ulazak u zemlju, pa su privedeni pod pretnjom i hapšenjem, pišu Novosti.

Oni su proveli noć u čekaonici za odmor putnika na aerodromu, dok im kompanija "Etihad", kod koje su išli na obuku, nije obezbedila dokumenta.

Srpsko letačko osoblje čak 36 sati provelo je tokom prethodnih dana na aerodromu jer nije imalo vize koje podrazumevaju više ulazaka i izlazaka iz zemlje. Organizatori školovanja su bivšim jatovcima izvadili "obične" turističke vize koje su istekle, umesto viza koje inače koristi poslovno osoblje - sa multiulaskom. "Etihad" je obećao da će sve učiniti da problem bude što pre rešen i da će im u slučaju hapšenja pomoći, što, srećom, nije bilo potrebno.

"Situacija je sada rešena. Devet članova posade, koji su bili na treningu u Emiratima, proveli su noć u salonu za odmor putnika biznis i prve klase kompanije "Etihad", dok im nisu obezbeđene privremene vize", rekli su u pi-ar službi "Er Srbije".

Iako su sada dobro, stjuardese i stjuardi nisu mogli da se pomere sa aerodroma. Nadležni im nisu dali ni da odu po stvari u hotelske sobe, niti da otputuju za Srbiju, iako je odmah pokrenuta procedura za dobijanje viza sa više ulazaka u ovu zemlju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

10 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: