Još 2, 5 mil EUR za vodosnabdevanje

Nemačka će uložiti još dva i po miliona evra u projekte vodosnabdevanja i prečišćavanja otpadnih voda u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo energetike.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 22.10.2013.

20:21

Default images

Ministarka energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas o tome sa Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Nemačke, predstavnicima KfW banke, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) i ambasadorom Nemačke u Srbiji Hajncom Vilhelmom.

Ona je sa generalnim direktorom u Ministarstvu za ekonomsku saradnju i razvoj Nemačke Utom Bolhofom potpisala aneks protokola iz 2013. godine o dodeli bespovratnih sredstava u iznosu od 2,5 miliona evra za program "Vodosnabdevanja i prečišćavanja otpadnih voda u opštinama srednje veličine u Srbiji".

Sa direktorom kancelarije KfW banke Jirgenom Velšofom i gradonačelnicima Kruševca, Užica i Vranja, potpisani su posebni ugovori o investicijama za te gradove.

U okviru bilateralne saradnje sa Nemačkom i KfW u pripremi i realizaciji je šest projekata "Vodosnabdevanje i prečišćavanje otpadnih voda u opštinama srednje veličine u Srbiji", čija je ukupna vrednost oko 200 milion evra.

Cilj programa je obezbeđenje održivog i kontinuiranog snabdevanja stanovništva vodom za piće zadovoljavajućeg kvaliteta i prečišćavanje otpadnih voda u skladu sa domaćom zakonskom regulativom i preporukama Svetske zdravstvene organizacije.

Programi se sprovode u 16 gradova srednje veličine u Srbiji, dok su u još toliko opština u toku pripreme za njihovo sprovođenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

21 h

Podeli: