Er Srbija u renoviranoj poslovnici

Nacionalna aviokompanija Er Srbija otvoriće u četvrtak u Beogradu renoviranu Jatovu poslovnicu na Tašmajdanu, koja je prva preuređena za novi srpski aviobrend.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 22.10.2013.

16:24

Default images

Zanimljivo je da će čuvena Jatova poslovnica kod crkve Svetog Marka biti preuređena za samo 12 dana, s obzirom da su radovi počeli 12. oktobra.

Radnici su rekli za Tanjug da je zbog projekta preuređenja Jatove poslovnice u Srbiju došao stručnjak iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji je poznat po brzom preuređivanju objekata i prostorija za potrebe Etihad ervejza i partnerskih aviokompanija.

Da bi bio ispoštovan kratak rok za otvaranje nove poslovnice radnici, među kojima ima i stranaca, kažu da ponekad rade i noću.

Na staklima su već nalepljena obeležja Er Srbije - stilizovan grb srednjevekovne Srbije sa dvoglavim belim orlom. Moderan logo dvoglavog orla je napravljen kombinacijom elemenata Miroslavljevog jevanđelja i Dušanovog zakonika.

Preuređenu poslovnicu na Tašmajdanu, kako je najavljeno iz Er Srbije, otvoriće 24. oktobra ministar privrede Saša Radulović i generalni direktor kompanije Dane Kondić.

U Er Srbiji ističu da će nekadašnja Jatova poslovnica na Tašmajdanu postati moderan prodajni objekat nove nacionalne aviokompanije.

Jat je 1987. u toj poslovnici započeo tzv. automatski tiketing, a poslovnica je poslednji put renovirana 1996. godine.

Vlada Srbije je 1. avgusta potpisala s nacionalnom aviokompanijom UAE sporazum o strateškom partnerstvu, kojim je predviđeno da Etihad postane vlasnik 49 odsto kapitala srpskog avioprevoznika, a da država ima većinski udeo od 51 odsto. Etihad je tada sa vladom potpisao petogodišnji ugovor o upravljanju srpskom nacionalnom aviokompanijom.

Er Srbija će od marta iduće godine imati ukupno 10 novih letelica, a stari Jatovi "boinzi" će se možda koristiti za čarter letove tokom letnje sezone.

Kompanija Er Srbija će od naredne godine direktno ili indirektno zapošlajvati više od 21.000 ljudi, a godišnje će doprinostiti bruto domaćem proizvodu zemlje sa više od 700 miliona dolara.

Vlada Srbije je 17. oktobra donela zaključak o potvrđivanju garancije Fonda za razvoj kojom se omogućuje zajedničko ulaganje Jata i Etihad ervejza u novu nacionalnu aviokompaniju Er Srbiju.

Kako je ranije najavljeno, Etihad će Er Srbiji obezbediti kreditnu liniju od 40 miliona dolara, koja će od 1. januara iduće godine postati osnovni kapital nove kompanije.

Er Srbija će 25. oktobra obeležiti zvaničan početak rada nove kompanija, a 26. oktobra biće organizovan prvi promotivni let na liniji Beograd-Abu Dabi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: