Savremeni Skadar na Bojani u NS

Savremeni Skadar na Bojani, u Novom Sadu, poznatiji kao Žeželjev most, napreduje, ali ne planiranom brzinom.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 22.10.2013.

16:20

Default images

Pored izgradnje mosta, sada su problem i pristupne saobraćajnice, za koje tender mora biti uskoro raspisan.

Sve što je moglo da krene naopako - ovde je tako i krenulo.

Zvaničan rok za završetak izgradnje bio je 10. novembar ove godine. Međutim, na planiranom mestu - mosta nema. Lukovi sa petrovaradinske strane se montiraju trenutno, dok će uskoro krenuti i oni sa novosadske. Ovo su prvi vidljivi radovi i konture budućeg Žeželjevog mosta. Ipak, ono što se ne vidi, pod vodom, zadaje i najviše problema.

Situacija se ovih dana dodatno komplikuje - Srbija će izgubiti 5,5 miliona evra donacije EU ako se do 15. decembra ne raspiše tender za izgradnju pristupnih puteva. Neophodno je da parcele država vrati u vlasništvo grada.

Investitor je samo dozvolu za ulazak na gradilište čekao godinu dana, a, nezvanično, nisu ni znali šta ih čeka ispod Dunava jer je u dokumentaciji pisalo da je keson starog mosta očišćen. Sve to i usporava i poskupljuje Žeželjev most...

Najveće novosadsko gradilište će to prestati da bude tek kada sremska i bačka strana budu spojene baš na ovom mestu iznad Dunava. Procene su da će prvi automobil ili prvi voz novim mostom preći krajem 2014. godine. Zbog svega što smo videli, naravno, niko se ne usuđuje da daje konkretnije rokove ili datume.

Opširnije u video prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: