Radulović podržao Mihajlovićevu

Ministar privrede Saša Radulović potvrdio je da Srbijagas nije ništa ispoštovao od onoga što je obećano na sastanku pre tri sedmice.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 22.10.2013.

14:18

Default images

On je podržao ministarku energetike Zoranu Mihajlović u naporima da se reši problem tog javnog preduzeća.

Radulović je Tanjugu rekao da je uspostavljen princip da "novac više neće biti bacan u bunar" i da sva preduzeća u vlasništvu države koja su u problemima mogu da dobiju pomoć tek nakon što popune ličnu kartu.

"Ovo važi za sva preduzeća pa i za Srbijagas. Važi za sve", izjavio je Radulović.

Nakon sastanka ministra energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorane Mihajlović, ministra finansija Lazara Krstića, ministra privrede Saše Radulovića i direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića, koji je održan 7. oktobra, saopšteno je da reformisanje Srbijagasa mora biti započeto što pre, jer njegovo poslovanje na dosadašnjim osnovama ugrožava energetsku bezbednost Srbije.

Na sastanku, kako je ranije saopšteno, na kojem je bilo reči o finansijskom i organizacionom restrukturiranju Srbijagasa, od tog preduzeća je zatraženo da do sledećeg sastanka, koji će biti organizovan u narednih mesec dana, u istom sastavu, dostavi ličnu kartu preduzeća, odnosno kompletne podatke o svom poslovanju i poslovanju povezanih preduzeća.

Na osnovu dostavljenih podataka, treba da bude donet konkretan plan aktivnosti na rešavanju teške situacije u kojoj se Srbijagas nalazi.

Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da direktor Srbijagasa nije ništa ispoštovao od onoga što je obećao na tom sastanku i najavila da će stoga o pitanju tog preduzeća morati da razgovaraju sa premijerom.

Mihajlović je istakla i da zbog takvog ponašanja rukovodstva Srbijagasa čitava država ulazi "u crvenu zonu" i ocenila da takvo ponašanje tog preduzeća direktno utiče na finansijsku i energetsku stabilnost države i da koči gasnu konekciju od Niša do granice sa Bugarskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: