Sutra probni let Er Srbije

Er Srbija "poleće" ovog vikenda, a prva poslovnica nove kompanije koja će biti preuređena i podvedena pod novi brend biće kod crkve Svetog Marka na Tašmajdanu.

Srbija

Izvor: Novosti

Utorak, 22.10.2013.

12:52

Default images

Dok radovi traju i dok se čeka zvanično uletanje, prvi avion "Er Srbije" imaće probni let sutra, 23. oktobra.

Probni let je planiran u 15 časova, a pratiće ga avioni Vojske Srbije. Tom prilikom Vojska Srbije će izvoditi aktivnosti u okviru redovne letačke obuke "praćenje civilnog aviona". Avion će moći da se najbolje vidi sa Kalemegdana, Ušća i Avale.

U međuvremenu, kako pišu "Novosti", sređivanje čuvene JAT-ove poslovnice na Tašmajdanu privodi se kraju.

Za korisnike će ovaj prostor biti otvoren od četvrtka, a osim okrečenih zidova i novog nameštaja, biće ispisano i novo ime kompanije - „Er Srbija“.

Pod novim grbom od marta 2014. godine leteće ukupno deset novih aviona, a postojeća „Boingova“ flota mogla bi da bude korišćena za čarter letove tokom leta.

Savetnik prvog potpredsednika vlade zadužen za finansije i privredu Siniša Mali kaže da će, uz avion koji je pre tri dana sleteo na beogradski aerodrom, kompanija do kraja godine dobiti još pet aviona, a do marta preostala četiri.

Tako će biti potpuno zamenjena postojeća „Boingova“ flota, o čijoj nameni se i dalje raspravlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: