Blokirali prugu, čekaju Fijatov voz

Nezadovoljni radnici "Auto-saobraćaja", koji traže isplate zaostalih plata, povezivanje staža i socijalni program, blokirali su danas prugu Kragujevac-Kraljevo.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 22.10.2013.

10:19

Default images

Zaposleni su najavili da će danonoćno držati u blokadi put Kragujevac-Kraljevo kod Grošničke stanice.

Oko 300 radnika od jutros blokira magistralni put Kragujevac-Kraljevo, a dva autobusa su podigli i na šine, pretpostavlja se, kako bi zaustavili kompoziciju koja prevozi vozila koja silaze sa trake "Fijatove" fabrike u Kragujevcu i tako izvršili dodatni pritisak.

Zaposleni su jutros blokirali put i autobusima sprečili i drumski i železnički saobraćaj. Agenciji Beta rečeno je u policiji da se saobraćaj usmeravaju zaobulazno - preko Erdeča i Malih pčelica.

Blokada magistralnog puta ne predstavlja veliki problem, jer postoje alternativni pravci, a policija preusmerava vozila, dok je na pruzi već jedna kompozicija koja stoji.

"Nemamo nikakve instrukcije šta da radimo", rekao je mašinovođa tog voza.

Problemi najstarijeg šumadijskog prevoznika počeli su pre više od 10 godina, kada su zaposleni, vlasnici 60 odsto akcija, odlučili da ih poklone tadašnjem direktoru, koji je kasnije uhapšen zbog malverzacija.

U preduzeću je zaposleno oko 500 radnika, vozni park čine samo četiri autobusa, koliko ima i sindikalnih organizacija. Oni okrivljuju sva rukovodstva u poslednjoj deceniji, ali i lokalne i republičke vlasti za propadanje firme.

Rešenje se ne nazire, jer je sva imovina "Auto-saobraćaja" stavljena pod hipoteku, izuzev glavne stanice u Kragujevcu, a trenutna dugovanja od 650 miliona dinara premašuju vrednost imovine.

Kako kažu radnici koji protestuju, iza njih ne stoji nijedan sindikat, a neće se povući dok im se ne obrati prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i dok im ne budu ispunjeni svi zahtevi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: