Ovo je mladi tim ministra Krstića

Članovi tima dvadesetdevetogodišnjeg ministra finansija Lazara Krstića imaju u proseku manje od 30 godina, piše list "24 sata".

Srbija

Izvor: 24 sata

Ponedeljak, 21.10.2013.

14:36

Default images

Njihov dan u Ministarstvu finansija počinje između sedam i osam ujutro, a poslednjih nekoliko nedelja, kada su radili na merama za oporavak Srbije, sa posla su odlazili i u četiri posle ponoći, navode "24 sata".

Svi oni su uglavnom njegovi prijatelji sa kojima je radio za poznatu konsultantsku firmu “Mekinzi” u Njujorku.

Milica Vujović (29) ministra Krstića zna odmalena, sa njim je radila, ali i studirala na prestižnom američkom univerzitetu Jejl.

Danas je njegova specijalna savetnica koja i pored, kako se navodi, najmanje 12 sati rada dnevno, odlazi iz Ministarstva sa osmehom i s porukom “Idem da trčim i da se odmorim, pa se vidimo ujutro u sedam”.

"I u 'Mekinziju' se radilo dosta. Ovde mi dan počinje oko šest, već između sedam i osam sam u Ministarstvu. Dobar deo dana provedem sa ministrom, pripremam dokumenta, radim analize i sve vreme menjam prioritete u odnosu na njegove", kaže Vujovićeva za "24 sata".

"Sa posla nikad nisam izašla pre sedam, a prethodnih nedalja kada smo radili na ekonomskim merama, iz Ministarstva sam izlazila i u četiri ujutru", dodaje ona.

I sve to uz elan i svakodnevno trčanje, koje joj je, kako kaže, izduvni ventil. Ona tvrdi da motivaciju nalazi u tome da pomogne prijatelju.

Na merama za oporavak Srbije radi i Nikola Ćorsović (31). Sada je državni sekretar u Ministarstvu finansija, a ranije je radio za “Dilojt” i “Mekinzi”. Počeo je sa Ekonomskim fakultetom u Beogradu, završio je i Školu rezervnih oficira i radio na najboljem MBA programu u Evropi.

I Nikša Vušurović ima 31 godinu, a u Ministarstvu je državni sekretar. U Ministarstvu je, kako kaže, do oko osam uveče, često i duže. I ne pada mu teško.

"Bio je to poziv koji se ne odbija. Priliku jesam dobio, ali je sada treba opravdati", kaže Vušurović.

Sa još nekoliko svojih kolega, među kojima je i najmlađi savetnik dvadesetsedmogodišnji Marko Lazarević, oni su, kako ocenjuje list "24 sata", nada srpske političke scene.

Kažu, jesu mladi, obrazovani i iskusni, ali priznaju da rade sa uigranim i sposobnim timom Ministarstva, pa se često i u kasnim večernjim satima sastaju sa Brankom Drčelićem, direktorm Uprave za javni dug, i Jelenom Rančić, koja upravlja makroekonomskim analizama.

"Zapanjujuća energija”

Veljko Jovanović (34), savetnik ministra za javnost, kaže da je sa ovakvim timom lako raditi.

“Zapanjujuća je energija sa kojom se pristupa problemima. Jedno jutro sam zvao Nadu Mirković da joj prenesem novinarsko pitanje na temu budžeta, a onda sam je sreo u jedan posle ponoći na hodniku”, kaže Jovanović, koji je sa kolegom Borisom Dragovićem (34), inače članom Gorske službe spasavanja, ujedno i najstariji u timu ministra Krstića. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

141 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: