"Kinezi dodaju naš med u njihov"

Srbija ima izuzetno kvalitetan med, tražen u svetu, a koriste ga i za poboljšanje meda iz Kine i drugih zemalja, čiji je med lošijeg kvaliteta, kaže Pal Kovač.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 18.10.2013.

15:02

Default images

Kovač koji je predsednik Pčelarskog društva "Akac" iz Mužlje, na Festivalu meda, koji će u Zrenjaninu trajati do nedelje, 21. oktobra, istakao je da pčelari iz Srbije ne mogu proizvesti toliko meda koliko bi mogli da izvezu i istakao da pčelarstvo u Srbiji ima veliki potencijal.

"Srbija ima izuzetno kvalitetan med i tražen je na svetskom tržištu, sa našim medom popravljaju kineski med i druge, koji su lošijeg kvaliteta", rekao je Kovač agenciji Beta.

On je ukazao na to da, iako su najavljene, pčelarima još nisu isplaćene subvencije za pčelarstvo.

"Subvencije su nam obećane, ali do danas od toga nismo dobili ni jedan jedini dinar. Kada smo konkurisali, obezbedili smo svu potrebnu dokumentaciju i uložili smo za to novac, ali novca od subvencija nema", rekao je Kovač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: