Pitić: Bolnije mere još važnije

Predsednik Upravnog odbora Sosijete ženeral banke Goran Pitić ocenio je da su važnije one mere koje tek treba da se sprovedu i koje su najbolnije.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 15.10.2013.

17:26

Default images

Pitić je, komentarišući nove ekonomske mere Vlade Srbije, ocenio da je najvažnija vest u tome da se država sada drugacije određuje prema javnom sektoru.

"To je glavna poruka koja podrazumeva da će se nametnuti tema efikasnosti javnog sektora, inventara u javnom sektoru, stvarnog budžetskog deficita", rekao je Pitić novinarima na 13. Ekonomskom samitu u Beogradu.

Prema njegovim rečima, predložene mere su prve bolne mere, ali su, kako je dodao, najmanje bolne u sadašnjem političkom trenutku.

Pitić je rekao da su još važnije od toga one mere koje tek treba da se sprovedu i koje su najbolnije, a to su, kako je dodao, strukturne reforme koje podrazumevaju i reformu penzionog sistema.

"Ovo jeste pozitivan signal, naredne mere će postaviti ozbiljnu temu pred koaliciju koliko je spremna da te mere izvede", rekao je Pitić.

Komentarišući subvencije koje se odobravaju stranim investitorima, Pitić je rekao da je politika subvencija razumljiva u kratkom roku, ali da je mnogo važnije unaprediti poslovno okruženje.

"U vreme krize, za neke investitore potrebno se boriti atraktivnim okruženjem, ali i određenim finansijskim podsticajima koji mogu da ih navedu da izaberu Srbiju za ulaganje", rekao je Pitić i dodao da ako se urade suštinske reforme neće biti potrebe za podsticajima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: