Jedva čekaju prvi let "Er Srbije“

Desetoro članova kabinskog osoblja "Er Srbije" završilo je obuku u "Etihadovoj" akademiji i biće članovi posade na prvom letu za Abu Dabi, pišu "Novosti".

Srbija

Izvor: Novosti

Četvrtak, 10.10.2013.

21:55

Default images

Srpska nacionalna avio-kompanija, pod novim imenom "Er Srbija“, zvanično počinje sa radom 25. oktobra, kada će u Beogradu biti predstavljena srpskoj i svetskoj javnosti. Tog dana u flotu naše avio-kompanije stiže i prvi "Erbasov“ avion.

Desetoro članova kabinskog osoblja završilo je obuku u Akademiji "Etihad“ i upravo će oni biti članovi posade i usluživaće putnike na promotivnom letu "Er Srbije“ 26. oktobra od Beograda do Abu Dabija.

"Izuzetno smo ponosni što smo obeležili završetak obuke prve grupe kabinskog osoblja u 'Er Srbiji'", rekao je Dane Kondić, generalni direktor nacionalne avio-kompanije.

"Oni su prošli sveobuhvatnu obuku iz bezbednosti i pružanja usluga u elitnoj akademiji našeg partnera 'Etihada', i sada sa entuzijazmom žele da svoje nove veštine pokažu i na nebu, na predstavljanju novog brenda 'Er Srbija' svetu. Dok postavljamo temelje razvoju naše nove srpske avio-kompanije, koja će našim gostima pružati usluge vrhunskog kvaliteta, važno je da nastavimo da ulažemo u obuku naših radnika", naveo je Kondić.

Inače, strateški partner "Etihad“ je obezbedio odobrenje svih regulatornih vlasti da kupi 49 odsto kompanije "Er Srbija“ i sa Vladom Srbije, koja je većinski vlasnik, zaključio je petogodišnji ugovor o upravljanju kompanijom.

Kao deo ovog ugovora, zaposleni u svim oblastima poslovanja "Er Srbije“ imaće mogućnost stalne obuke u "Etihadovoj“ kompaniji.

Srpska avio-kompanija sa "Etihadom“ kao strateškim partnerom imaće flotu od deset novih "Erbasovih“ aviona. "Er Srbija“ će imati i linijsko održavanje aviona.

Kompanija "Etihad“ ubraja se u najbrže rastuće avio-kompanije u svetu. Osnovana je 2003. godine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. "Etihad“ je suvlasnik i "Er Sejšela“, "Er Berlina“, "Virdžin Australije“ i "Er Lingusa“. Upravo se privodi kraju i preuzimanje manjinskog udela u "Džet ervejzu“ iz Indije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: