Tender ipak za pristupnice Žeželju

Do 15. decembra bi trebalo da bude raspisan tender za pristupne puteve Žeželjevom mostu, a ne novi tender za izvođača radova na samom mostu.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 10.10.2013.

15:33

Default images

Ministarstvo saobraćaja objavilo je na svom sajtu pojašnjenje o nastavku radova na mostu u Novom Sadu, zbog, kako se navodi, pogrešne interpretacije dela razgovora ministra saobraćaja Aleksandra Antića i šefa Delegacije Evropske unije Majkla Devenporta, koji se odnosio na raspisivanje tendera za nastavak radova na Žeželjevom mostu.

Ministar Antić i šef Delegacije Evropske unije Devenport dogovorili da se do 15. decembra raspiše tender na pristupnim saobraćajnicama kako bi se nastavili radovi na ovom značajnom i velikom saobraćajnom projektu, saopštilo je Ministarstvo.

U saopštenju se navodi i da je dobra saradnja između Ministarstva saobraćaja Srbije i Evropske unije potvrđena i prilikom veoma konstruktivnog i sadržajnog razgovora koji su u Vladi Srbije vodili ministar saobraćaja Srbije Aleksandar Antić i šef Delegacije Evropske unije Majkl Devenport.

Na sastanku su, kako se navodi, precizirane sve aktivnosti koje će se odvijati u narednom periodu sa akcentom na razrešavanju nastalih problema, pre svih na jednom od najznačajnijih projekata, izgradnji Žeželjovog mosta u Novom Sadu.

Objašnjava se da su ministar Antić i ambasador Devenport u agendi saradnje stavili ovaj problem kao najvažniji, jer podrazumeva da se kao veoma brzo pristupi raspisivanju tendera na izgradnji pristupnih puteva na Žeželjevom mostu.

Ovaj projekat finansira se iz sredstava IPA i ukupna vrednost iznosi 5,5 miliona evra, podseća Ministarstvo saobraćaja. Projekat se, konstatovali su Antić i Devenport, nalazi na listi problematičnih projekata iz prostog razloga što radovi još nisu ugovoreni, a rok za ugovaranje prema sačinjenom finansijskom ugovoru je jun 2014. godine.

Kako bi se ceo postupak brzo operacionalizovao potrebno je raspisati tender do 15. decembra, u suprotnom sredstva iz donacije Evropske unije bila bi bespovratno izgubljena, upozorava Ministarstvo saobraćaja. Podseća se i da je problem u realizaciji ovog projekta nastao je zbog nerešenih imovinsko-pravnih pitanja između Republike Srbije i grada Novog Sada oko parcela na kojima treba da se izgrade pristupni putevi.

Sagovornici su na kraju konstatovali da će svi akteri koji su uključeni u ovu problematiku učiniti sve da se pronađe optimalno rešenje i ovaj problem prevaziđe, kako bi se pristupilo izvođenju radova i adekvatno upotrebila namenjena sredstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: