Zeleni: Podrška Iliću oko hrasta

Stranka Zeleni Srbije saopštila je da podržava ministra građevine Velimira Ilića u ukazivanju ba probleme oko viševekovnog hrasta na trasi Koridora 11.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 10.10.2013.

14:39

Default images

Ilić je juče izjavio da je direktor Koridora Srbije Dmitar Đurović nije izabrao nijedno od tri ponuđena rešenja za prevazilaženje problema sa hrastom koji se nalazi na trasi budućeg autoputa prema Crnoj Gori.

Sa druge strane, direktor Koridora Srbije Dmitar Đurović kaže da upravo Ministarstvo građevine treba da pokrene predlog izmeštanja dela trase autoputa i obezbedi novac za preprojektovanje, dodatnu eksproprijaciju i izvođenje radova po novom projektu.

"Ohrabreni smo dosadašnjim potezima Ministra građevinarstva i urbanizma i podržavamo sve korake koje će rezultirati profesionalizmom i odgovornošću javnih službenika prema budžetu ali i prirodnim i kulturnim dobrima u Srbiji", ističu Zeleni Srbije.

Oni dodaju da "procene određenih institucija i poigravanje sa ciframa u medijima u cilju dezinformisanja javnosti, u najmanju ruku je neozbiljno prema građanima Srbije".

"Nesposobnost i neodgovornost projektanata, urbanista, lokalnih samouprava, izvođača radova ili javnih preduzeća se ne može prikriti niti opravdati jednim hrastom. Možemo samo da pretpostavimo koliko je 'hrastova', tj. prirodnih, kulturnih i religijskih dobara stradalo ili će stradati bespotrebno, koliko je novca uzalud potrošeno, samo zato što neko nije radio svoj posao", piše u saopštenju.

Zeleni Srbije tvrde da se dosadašnje aktivnosti te stranke nisu bile "politikantske" niti usmerene protiv ni jednog pojedinca niti političke stranke, već da su bile u skladu sa standardima održivog razvoja - a to je gradnja autoputa i neophodne infrastrukture za normalan život naših građana, ali i očuvanje prirodnih i kulturnih dobara Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: