Japanci žele da ulažu u Srbiju

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i ambasador Japana u Beogradu Musafumi Kuroki razgovarali su o ekonomskim odnosima dve zemlje.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 03.10.2013.

14:04

Default images

Dačić i Kuroki ocenili su u današnjem razgovoru da su odnosi dve zemlje tradicionalno dobri i da je obostrani interes da se unapredi ekonomska saradnja.

Japan podržava evropski put Srbije i dijalog sa Prištinom o rešavanju problema na Kosovu i Metohiji, rečeno je na sastanku.

Japanske kompanije su zainteresovane za investiranje u energetskom sektoru, automobilskoj, hemijskoj i farmaceutskoj industriji, kao i za uvoz zdrave hrane iz Srbije, navodi se u saopštenju kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Japanski narod upućuje značajnu humanitarnu i razvojnu pomoć Srbiji, istakao je premijer Dačić u razgovoru sa ambasadorom Kurokijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: