"Fića" slavi prvi rođendan

Kompanija Fijat automobili Srbija (FAS) proslavila je u Beogradu godinu dana proizvodnje modela "fijat 500L".

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 02.10.2013.

20:20

Default images

Generalni direktor kompanije Antonio Čezare Ferara rekao je da su u ovoj godini postignuti izvanredni rezultati i da je zadovoljan prodajom tog modela u Srbiji, kao i na drugim tržištima.

On je rekao da je u Srbiji prodato oko 2.000 automobila i da u kompaniji veruju da će prodaja u Evropi i SAD biti na planiranom nivou.

Ferara je na svečanosti u Belom dvoru, kojoj je prisustvovao i ministar sporta Vanja Udovičić, rekao da je zahvaljujućim novom modelu industrija automobila u Srbiji zauzela značajno mesto i da je FAS sa 3.000 radnika jedan od najvećih poslodavaca i stranih investitora u Srbiji.

"Sve vreme smo verovali u naš tim i dobar i kvalitetan proizvod", rekao je Ferara i podsetio da 1, 2 milijarde evra uloženo u opremanje fabrike u Kragujevcu.

Komercijalni direktor kompanije "Fiat automobili Srbija" Džeri Klark podsetio je da je distribucija prvih modela Fijata 500 L počela u septembru prošle godine i da je najpre počela prodaja u Srbiji i Italiji a onda i na drugim tržistima u Evropi i šire.
Foto: Tanjug
Danas se, kako je kazao, Fijat 500 L može videti u više od 100 zemalja, pa samim tim, predstavlja globalni automobil.

On je na svečanosti u Belom dvoru rekao da je za samo godinu dana porodica "500L" porasla za dva nova člana - "500L living" i "500L treking" koji može da primi sedmoro putnika i odličan je kao porodični auto. Klark je naveo da sa Fijatom 500 L, kompanija ima 10 odsto učešća na tržištu automobila.

On se zahvalio svim partnerima i saradnicima na podršci, a nakon obraćanja predstavljeni su partneri i prvi korisnici modela Fijata 500 L, među kojima su brojne kompanije koje 500 L koriste kao službeni automobil, sportisti...

Italijansko-srpska kompanija "Fiat automobili Srbija" je, prema podacima ministarstava finansija i privrede, najveći srpski izvoznik, a prema poslednjim zvaničnim podacima, do početka jula izvezeno je oko 80.000 automobila "500L".

Cena modela sa pet sedišta i dizel motorom je 13.650 evra, dok je za "500L treking" sa benzinskim motorom potrebno izdvojiti 13.900 evra.

Zvanična prodaja modela "500L" počela je 22. septembra 2012. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

23 h

Podeli: